Da julemanden kom som barn

Da jeg var lille husker jeg et specifikt år – hvor julemanden kom på besøg. Det var faktisk den eneste gang han kom på besøg, men alligevel har det været fint for mig.

Det var dog en af de mest fortryllende jule, jeg længe havde haft i mit 5 år lange liv. Ja livet føles langt på det tidspunkt – men sneen havde faldet en smule. Desværre – julen var ikke hvid, men det var julemanden, som et julemandskostume nu ser ud. Og drenge, det er ikke en sjofel tanke.

Julemanden i forklædning, ren nostalgi

I dag ved jeg godt julemanden var en mand i forklædning – i hvidt og rødt og sort og hvad der nu måtte være. Dengang anede det mig faktisk, først efterfølgende. Der var noget med ham julemanden, noget jeg kunne genkende. Minsandten min fars søde stemme. Og varme. Han havde hoppet i et julemandskostume for børnenes skyld – et rødt og hvidt julemandskostume. Han havde ikke sprunget over hvor gæret var lavest med det veludførte velour julemandskostume. Den hvide del var såkaldt plys materiale – og han havde læderbælte, hvide handsker, julemandssko, såkaldte coversko, og sidst men ikke mindst havde han skægget. Det store, flotte, livagtige skæg. Det var nok det mest fascinerende.

Køber selv julemandskostume

Nu er jeg selv gået hen i voksenalderen – det første barn er tæt på de seks år – taget det i betragtning, så vil jeg da skabe en tradition. Anyway, jeg har nu været nostalgisk, jeg gik ud på nettet og fandt et lækkert julemandskostume, som har 8 dele. Den har endda paryk med – XXL kostume. Ja jeg køber et XL julemandskostume – julemanden er jo tyk – desuden passer det også meget godt.

Nu glæder jeg mig virkelig til, at overraske sønikke og ikke mindst konen. Ej hun bliver nok ikke forbavset  Men at skabe glæde til jul, noet der betød noget for mig i gamle dage. Det er fantastisk. God jul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *