Dette skal du være opmærksom ved rejse til USA som pensionist

statue-of-liberty-1617617_1280Flere og flere ældre i Danmark vælger at tage på udenlandsophold i USA. Dette kan i nogle tilfælde være besværligt, hvis man her sundhedsproblemer, hvor USA ikke tillader at man rejser ind. Derfor er det altid en god idé at konsuletere ambassaden. 

USA er et yndet rejsemål blandt alle danskere, og nu er det altså også blevet mere populært blandt ældre. De ældre rejser nemlig mere end nogensinde før ifølge en artikel i Politiken.

Pensionist der rejser til USA

Som pensionist der rejser til USA er der mange ting man skal være opmærksom på. Udover at du skal kontakte den amerikansk ambassade i København, så skal du også ved indrejse udfylde en ESTA ansøgning, og forsikre dig selv. Mange har nemlig den fejlagtige opfattelse af den danske sundhedsforsikring dækker dig ligemeget hvor i verden du befinder dig. Dette er ikke korrekt. Den dækker nemlig kun ved rejser i EU. Hvis du rejser udenfor EU skal du altså ud og købe en rejseforsikring der dækker dig, hvis uheldet skulle være ude. Dette kan for eksempel være en sygetransport hjem til Danmark. Dette er yderst vigtigt, da du ved alvorlige tilfælde kan gældsætte din familie, hvis de pludselig skal betale for et ambulancefly hjem til Danmark. Et eksempel er en familie der betalte 149.000 DKK for at få fragtet et familiemedlem hjem, dette berettede Jyllands Posten om.

Steder du som ældre bør opleve i USA

statue-of-liberty-1045266_1280Ét af de flotteste symboler du kan opleve i USA er frihedsgudinden. Frihedsgudinden er lavet af den franske billedhugger, Frederic Auguste Bartholdi. Frihedsgudinden ligger i New York havn, og er altså en statue du skal opleve hvis din rejse i USA går til New York.

Der er mange andre speciale steder i USA du kan opleve, som for eksempel Holly Wood skiltet i Los Angeles. Hvis du har idéer til steder man kan opleve i USA, så skriv dem i kommentarfeltet nedenunder, så vil de blive inkluderet i denne artikel.

Og husk inden du rejser ind i USA så skal du have lavet en ESTA ansøgning på internettet, da Danmark er en del af ESTA Visa Waiver programmet.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *