Hvorfor lige chiafrø?

Disse frø nævnes for tiden mere og mere i artikler og opskrifter alle steder.
Men hvad er det, og hvad kan man bruge dem til?

Hvad er chiafrø?

Chiafrø er små frø, der eftersigende skulle være fantastiske og sunde.
Deres udseende er ikke særlig specielt, idet deres grå-brunlige farve og lille størrelse ikke giver en indtrykket af noget vildt.

De små frø har et indhold af omega-3 fedtsyrer på 20 %. Denne fedtsyre skulle eftersigende gavne hjerne og resten af kroppen. Derudover indeholder frøene også protein, fibre, kalcium og antioxidanter, som er alment kendt for at have en god og gavnende effekt på kroppen.

Grunden til at de er særlig gode i ens kost, er at frøene i forbindelse med vand vil udvide sig, så man får en følelse af mæthed i længere tid. Det betyder også, at man ikke skal spise dem rå og drikke vand til, da man så oplever svulmende frø i halsen.

Hvad kan de bruges til?

Det er en god ide at bløde frøene i vand, inden de optages for at undgå en ubehagelig oplevelse med de svulmende frø.

Herfra er det oplagt at bruge dem i forskellige slags grød eller som tilbehør i f.eks. salater.

De kan også med god effekt bruges i bagværk, eventuelt når man laver boller eller brød.

Man kan også putte dem i smoothies eller drysse dem over sin morgenyoghurt for at få sin omega-3 fedtsyre fra morgenen af. Da de i kontakt ved smoothies eller yoghurt automatisk kommer i kontakt med flydende føde, er det ikke nødvendigt i disse tilfælde at bløde frøene op først. Netop derfor er det måske særligt en god ide at bruge dem i ens morgenyoghurt. Så kan man spare tid om morgenen og i stedet bruge den på at nyde morgenmaden med chiafrø.

Kilde: Chiafrø.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *